Formule 1

Kevin Magnussen doet een boekje open over intriges bij McLaren: "Ze wilden Ron wippen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juli 2019 17:09 • Print artikel

Kevin Magnussen werd na ťťn seizoen bij McLaren alweer aan de kant gezet door het F1-team. De coureur ging daarna naar Renault en rijdt nu alweer bij zijn derde team, het Haas F1 Team. De Deen werd een gouden toekomst beloofd, maar bevindt zich nu vooral in het middenveld. De coureur doet nu een boekje open over wat er bij McLaren gebeurde. "Jenson en ik wisten in Spa al dat Alonso had getekend en dat ťťn van ons moest vertrekken", zegt Magnussen in de officiŽle podcast van de Formule 1.

Kevin Magnussen


"Dat was het moment dat het interne teamgevecht echt intens werd. Het team was enthousiast over mij en ondersteunde mij enorm, Eric Boullier en de rest van het team gaven mij een gevoel van veiligheid. Jenson had zijn afscheidshelm al klaar voor zijn laatste race. Hij verwachtte echt dat hij moest vertrekken en ik zou blijven."

Daarom onderhandelde de Deen ook niet met andere teams in die periode, maar daar kreeg hij later spijt van. De directie besloot wie er in 2015 moest rijden naast Alonso, zo stemden er zeven voor Magnussen en slechts twee voor Button. Mansour Ojjeh en de vertegenwoordigers van het Mumtalakat investeringsfonds, de Bahreinse koninklijke familie, wilden de voormalig wereldkampioen behouden. Ron Dennis daarentegen wilde de Deen.

"Ik snap niet waarom het deze kant op ging", zegt de coureur die nu in dienst van het Haas F1 Team is, "Ik denk dat ze Ron wilde wippen. En wat Ron ook wilde doen, ze hadden terug gevochten. Button is een erg aardige, grappige en charismatische jongen, maar is ook een meedogenloze vechter en erg intelligent. Dus hij was niet gewoon een teamgenoot, zeker niet voor een rookie als ik. Ik voelde dat ik sneller was, maar hij had meer ervaring en wist dat goed te gebruiken. Ik heb veel van hem geleerd."

Verder onthulde Magnussen dat Button goede relaties onderhield met de belangrijke aandeelhouders. "Jenson was erg close met de Bahreinen en Mansour en hij deed ook fantastisch werk en zat bij de juiste mensen", aldus de F1-coureur. "Hij deed wat hij moest doen. Ik denk dat ik wat dat betreft mijn lesje geleerd heb."

Magnussen bleef in 2015 als reservecoureur en verving Alonso in Jerez, nadat de Spanjaard in Melbourne een zware crash had.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS