Formule 1

Keert Fernando Alonso terug naar de F1? "2021-regels zien er interessant uit en de rijdersmarkt ligt behoorlijk open"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 december 2019 16:10 • Print artikel

Fernando Alonso keerde na 2018 de Formule 1 de rug toe om zich te richten op andere race-activiteiten. Zo won hij al de 24U van Le Mans en het FIA World Endurance Championship. De Spaanse coureur richt zich nu op de Dakar Rally en rijdt daarna mogelijk de Indy 500. Keert hij in 2021 op 39-jarige leeftijd terug in de hoogste klasse van de autosport?

Fernando Alonso


“Als eerste wil ik Dakar en de Indy500 doen en dan kijk ik of ik de F1 mis”, aldus Alonso tegenover de BBC. “Dit jaar was het mooi om uit de F1-bubbel te zijn, maar mijn vrienden zeggen ‘Nu dat je buiten de F1 bent, is het tijd om wat van het leven te genieten’. En ik zeg juist dat racen me blij maakt.”

“F1 is zeker nog een mogelijkheid, de regels van 2021 zijn behoorlijk interessant", aldus Alonso. "Misschien gaan de zaken wat bewegen en wordt het makkelijker gemaakt om met de auto’s te racen. Als het blijkt dat ik de F1 mis, sta ik open om terug te keren. Ook de rijdersmarkt voor 2021 ligt behoorlijk open, dus is er geen haast om een beslissing te nemen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS