Formule 1

Kassa!: 'Mercedes bereidt om Lewis Hamilton 180 miljoen pond in drie jaar te betalen'

Uitgegeven door Bart • 12 februari 2020 07:43 • Print artikel

Lewis Hamilton is bezig aan zijn laatste jaar van zijn huidige contract bij Mercedes. De Britse zesvoudig wereldkampioen krijgt daar momenteel een slordige 40 miljoen per jaar voor, maar een overstap naar Ferrari ligt ook binnen de mogelijkheden. Door alle geruchten wil Mercedes diep in de buidel tasten om Hamilton te behouden. Volgens The Sun kan Hamilton zijn contract met drie jaar verlengen en in die periode 180 miljoen pond binnen harken.

Lewis Hamilton


De 35-jarige coureur was deze winter veel in Amerika en sprak nog weinig met teambaas Toto Wolff die zijn coureur graag wil behouden. "We willen de snelste coureur in onze auto en ik weet dat Lewis de snelste auto op de grid wil hebben. Het zou logisch zijn om onze samenwerking voort te zetten. Er zijn weinig andere plaatsen waar Lewis de omgeving krijgt om zijn ambities waar te maken."

Het bedrag van 60 miljoen pond per jaar moet volgens Wolff in perspectief gezien worden. "Een sportman heeft slechts een korte periode dat hij op de top van zijn kunnen kan presteren. De tijd is beperkt om geld te verdienen. Dat moeten we respecteren en we moeten ook niet vergeten wat Lewis gebracht heeft voor Mercedes."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS