Formule 1

Kans op Williams-stoeltje voor Pascal Wehrlein 'klein' tegen favoriete Robert Kubica

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 november 2017 18:07 • Print artikel

ABU DHABI - Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft toe dat de kans dat zijn protegé Pascal Wehrlein het tweede Williams-stoeltje voor 2018 zou kunnen bemachtigen 'klein' is nu Robert Kubica favoriet is voor die plek. Mercedes heeft hard gewerkt om Williams te overtuigen om Wehrlein te contracteren. Daarbij hoorde de voor de hand liggende mogelijkheid een commercieel element in de overeenkomst op te nemen, zoals korting op de kosten voor de Mercedes-krachtbron van het team.

Pascal Wehrlein Mercedes Grand Prix Williams Grand Prix Abu Dhabi


Wolff zegt echter dat Kubica, die volgende week de FW40 in Abu Dhabi test, de kans verdient een comeback te maken. "Ik denk dat het duidelijk is dat Williams prioriteit Robert is", zei Wolff tegen Motorsport.com. "Robert verdient vanuit mijn optiek de kans in de Williams. Er is nog steeds een kleine mogelijkheid dat Robert het niet goed doet, maar niemand van ons wil dat hij het niet goed doet. Wij juichen hem eigenlijk allemaal toe."

"Ik hink op twee gedachten, want ik denk dat het voor de Formule 1, voor Robert en voor Williams geweldig zal zijn als hij goed presteert. Aan de andere kant lijkt het alsof het Pascals laatste kans is, en hij is onze junior. Laten we eens kijken hoe de dingen zich ontwikkelen."

Wolff zei dat er een grens zit aan de mogelijkheden van Mercedes om één van zijn coureurs onder te brengen bij een team. "Ik denk niet dat we Pascal niet moeten opdringen aan één van onze klantenteams omdat je moet respecteren dat een team altijd probeert de best beschikbare coureur te krijgen. Ik respecteer dat Williams en Force India hun eigen beslissingen nemen over hun coureurs. Ik wil me er niet mee bemoeien."

Wolff erkende dat Wehrlein in 2018 de derde coureur van Mercedes kan worden, maar suggereerde dat een raceprogramma de voorkeur verdient. "Hij zou bij ons een rol kunnen krijgen, maar ik denk niet dat dat genoeg is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS