Formule 1

Kandidaat voor de wereldtitel Max Verstappen: "Ik ben gewoon een gewone jongen en groeide op..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 oktober 2021 19:29 • Print artikel

Max Verstappen vecht dit jaar om het wereldkampioenschap en je zou al bijna zijn vergeten hoe lang de F1-coureur bezig is geweest om in die positie te komen. De Red Bull-coureur heeft dus nog geen ervaring voor wat betreft het vechten om de titel in de koningsklasse van de autosport. Toch weet de Nederlander precies hoe hij het moet aanpakken.

Max_Verstappen_RX_F1_Honda-raceoverall

“Het maakt niet uit tegen wie je vecht”, zegt Verstappen tegen Forbes. “Wat het belangrijkste is, is dat je in het gevecht zit. Natuurlijk, ik weet dat Lewis aardig wat kampioenschappen gewonnen heeft. Maar mijn aanpak verandert niet echt. Ik weet dat ik elk afzonderlijk weekend punten moet scoren, dat ik het maximaal beschikbare aantal punten moet scoren. Of dat vierde, derde, tweede, eerste of wat dan ook, mogelijk is met het pakket dat je hebt. Het gaat het gehele seizoen al zo. We hebben wat slechte momenten gehad. In zijn algemeenheid was het om van te genieten.”

De Nederlander is de jongste coureur die ooit debuteerde in de Formule 1 en is inmiddels alweer 24 jaar oud. Voor veel coureurs is dat een leeftijd waarop zij debuteren, maar Verstappen noemt zichzelf dan ook allang geen beginner meer. “Ik voel me zeker niet meer dan een rookie”, vervolgt de Red Bull-coureur. “Na zes jaar als F1-coureur en bijna een volledig zevende jaar, voelt het alsof ik al een tijdje in de sport zit. Als je terugkijkt en denkt aan je eerste race, dan voelt dat al zo lang geleden. Ik heb nooit langer dan twee jaar in een klasse gezeten. Met de kart moet je na één of twee jaar door. Wanneer je in de Formule 1 komt, is het de eerste keer dat je langere tijd in één klasse zit. Je begint het veel beter te begrijpen, evenals het min of meer rijden met dezelfde auto. Ik ben nog steeds pas 24.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS