Formule 1

Kan de pikorde van Lewis Hamilton doorbroken worden?: "Moet Valtteri 2.77 worden om..."

Uitgegeven door Bart • 14 december 2019 18:10 • Print artikel

Valtteri Bottas herstelde zich in 2019 voor een mager 2018. Vorig jaar wist de Fin geen enkele race te winnen, dit jaar kwam hij tot vier zeges. Het verschil met teamgenoot Lewis Hamilton was echter nog fors en de pikorde binnen het team werd eens te meer duidelijk. Bottas is duidelijk tweede coureur bij Mercedes, maar hij blijft optimistisch en wil komend jaar een gooi doen naar de wereldtitel. Wellicht tegen beter weten in.

Valtteri Bottas


Vorig jaar wist Bottas dat hij Valtteri 2.0 moest worden om wereldkampioen te worden, maar hij moet dus nog een stapje harder werken. "Ik moet alles nog meer finetunen en een soort Bottas 2.77 worden", zegt de Fin tegen Autosport, doelend op zijn startnummer 77. "De competitie gaat nog zwaarder worden tussen de top 3 teams. Lewis verslaan is sowieso al moeilijk, maar ik moet ook die andere coureurs verslaan."

"Maar ik weet ook dat ik de snelheid in me heb. Het is niet dat ik een wonder of zo nodig heb", stelt Bottas overtuigend. "Ik heb me dit jaar goed ontwikkeld. Op ieder gebied ben ik beter geworden en dat proces wil ik komend jaar doorzetten. Ik heb het laatste jaar veel geleerd, ook over mezelf. En ik heb laten zien dat ik geleerd heb de fouten uit 2018. Dat helpt me om een betere coureur te worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS