Formule 1

Kamui Kobayashi gaat BMW M4 DTM rijden tijdens droomrace in Fuji

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 oktober 2019 13:34

Voormalig F1- en Toyota FIA World Endurance Championship-coureur Kamui Kobayashi gaat voor BMW rijden, wanneer de DTM en de Super GT haar gezamenlijke races in Fuji hebben. De Japanner voegt zich bij Alex Zanardi in de line-up van het automerk uit Bayern. Daarmee is er nog maar één plek bij het team te vergeven.

Kamui_Kobayashi


“Als eerste wil ik BMW Motorsport bedanken voor het bieden van deze kans, om deel te nemen in één van haar BMW M4 DTM-auto’s tijdens de ‘droom race’ in Fuji”, zegt Kobayashi. “Ik wil ook Toyota bedanken voor de toestemming die ze mij geven om gebruik te kunnen maken van deze kans. Ik ga in Fuji voor de eerste keer achter het stuur van de BMW M4 DTM plaatsnemen, maar BMW Motorsport gaf mij de kans om mijzelf een beetje voor te bereiden en alvast een impressie van de auto te krijgen. Ik ga mijn best doen om de fans van de BMW M4 DTM een goede show te bezorgen.” BMW Motorsport directeur Jens Marquardt zegt dat de derde coureur pas vlak voor de wedstrijd in Fuji onthuld gaat worden.

“Na Alessandro Zanardi, is onze tweede coureur voor deze droomrace ook van echt topklasse niveau”, aldus de Duitser. “Kamui Kobayashi gaat voor de eerste keer racen voor BMW Motorsport en in zijn thuisland gaat dat beslist de interesse voor de ‘Dream Race’ van veel van zijn Japanse landgenoten en fans oproepen. Kobayashi heeft zijn klasse en veelzijdigheid al bewezen in de Formule 1, Le Mans en het Formule E-kampioenschap. Hij gaat zeker ook snel in de BMW M4 DTM zijn.” Overigens heeft Audi met René Rast, Loic Duval en Benoit Treluyer haar volledige line-up voor Japan ook reeds bekend gemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS