Formule 1

KALENDER: Formule E in seizoen 5 naar Riyad en China, seizoen eindigt in New York

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juni 2018 09:11 • Print artikel

De kalender voor het vijfde seizoen in de Formule E is interessant. Het kampioenschap bezoekt in totaal twaalf steden, waarbij ook een race in China is. De kalender is tijdens een bijeenkomst van de World Motor Sport Council in Manila goedgekeurd, waarbij twee races nog aangekondigd moeten worden.

Julius Baer


Monaco keert terug op de kalender, waarbij nog bevestigd moet worden of men op de Grand Prix-configuratie gaat rijden. De race staat onder ‘onderhevig aan circuit homologatie’ op de kalender. De seizoenopener in Riyad staat gepland voor 15 december 2018 en Marrakech keert terug voor het derde seizoen op rij op 12 januari 2019.

De derde race van het seizoen wordt op een nog te bevestigen locatie gereden, maar moet op 26 januari 2019 gaan plaatsvinden. Een terugkeer naar Santiago wordt nog besproken voor deze race, maar daarna moet de race vanwege logistieke problemen ergens anders gaan plaatsvinden. Een tweede evenement staat twee weken later in China gepland. Daarbij is al een link gelegd met het eiland van Hainan.

Bekende circuits op de kalender zijn Rome, Parijs en Berlijn. Birmingham staat voor alsnog niet op de kalender en het seizoen eindigt wederom in New York.

Formule E-kalender 2018/19

15 december 2018 Riyad*
12 januari 2019 Marrakesh
25 januari Nog aan te kondigen
26 februari Mexico Stad
10 maart Hong Kong
23 maart Nog aan te kondigen (China)**
13 april Rome
27 april Paris
11 mei Monaco
25 mei Berlin
9 juni Zurich
13/14 juli New York
* afhankelijk van circuit homologatie
** afhankelijk van ASN goedkeuring, circuit homologatie en laatste goedkeuring door de stad

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS