Formule 1

Juiste strategie Red Bull! Toto Wolff geeft tekst en uitleg waarom Hamilton niet werd gepit: “Niemand dacht dat het slim was”

Uitgegeven door Johann Petermann • 16 april 2018 07:53 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft uitleg gegeven over het feit dat het team Lewis Hamilton de kans ontnam om een tweede pitstop te maken tijdens de Chinese Grand Prix. De strategie waarmee Red Bull met Daniel Ricciardo de race kon winnen.

Toto Wolff

“Het team dacht op dat moment dat positie belangrijker was,” zei Wolff. “Je kon in de eerste stint zien dat er weinig werd ingehaald. De band van Lewis had slechts tien ronden gedaan en was nota bene een mediumband. Onze berekening voorspelde dat de medium het tot het eind zou volhouden en we dachten niet dat een nieuwe softband zoveel voordeel zou opleveren. Nu terugkijkend zou het zeker de juiste strategie geweest zijn maar niemand in het team, inclusief ikzelf, achtte het nodig.”

De strategische beslissingen van Mercedes kregen veel kritiek de afgelopen weken nadat Hamilton de leiding in Melbourne verloor en in Bahrein ook geen strategisch voordeel behaalt kon worden om de winnende Vettel af te stoppen. Wolff ontkende dat het team te conservatief is in zijn aanpak en wees erop dat de strategie van zondag ook Bottas een kans had gegeven om de race te winnen.

“We zijn uiterst flexibel, we hebben een hele goede groep strategisten en je kon zien dat de undercut geweldig uitpakte voor Valterri. Het wordt allemaal heel complex als je zes auto’s hebt die in staat zijn om voor de overwinning te rijden, in plaats van twee. Plots zijn er veel meer mogelijke opties. Red Bull deed een hele gewaagde zet om ze allebei te laten pitten voor softs. Voor hun pakte het goed uit en het bleek 100% correct te zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS