Formule 1

Juan Pablo Montoya weet wat er mis is bij Sebastian Vettel: "Harder werken dan hij ooit heeft gedaan"

Uitgegeven door Bart • 15 september 2019 08:24 • Print artikel

Sebastian Vettel heeft al meer dan een jaar geen Grand Prix gewonnen. In Italië kon het contrast bij Ferrari niet groter. De Duitser spinde en raakte Lance Stroll, terwijl Charles Leclerc voor het eerst sinds 2010 als winnaar in een Ferrari over de eindstreep kwam. Vettel heeft het moeilijk, maar volgens Juan Pablo Montoya is er geen mentaal probleem, maar is er structureel iets anders aan de hand.

Sebastian Vettel


"Er is iets in de auto dat hem niet bevalt of het ligt aan de banden van dit jaar, maar je ziet dat Leclerc zich beter kan aanpassen", zegt Montoya in gesprek met Motorsport.com. "Vettel heeft er moeite mee om net zo snel als zijn teamgenoot te zijn. Omdat hij zich niet op zijn gemak voelt, maakt hij fouten. Als je niet blij bent met je auto en gaat pushen, liggen fouten op de loer."

"Ik denk niet dat het een mentaal probleem is, meer iets technisch", aldus Montoya. "Het gaat om het begrijpen van de auto en je moet iemand hebben die je kan vertellen wat je beter kan doen. Hij moet samen met het team aan tafel en nog harder werken dan hij ooit heeft gedaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS