Formule 1

Jos Verstappen: "Wat gebeurde met Senna, kan nu mogelijk gebeuren met Max"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 augustus 2019 15:11 • Print artikel

Honda heeft dit jaar enorme slagen gemaakt in de Formule 1. Bij McLaren waren de Japanners nog het lachertje van de hoogste klasse van de autosport. In de laatste vier races gaf Max Verstappen Red Bull twee overwinningen en een podium. Het geeft aan dat de Japanners in de opgaande spiraal zitten. Voormalig F1-coureur Stefan Johansson en Jos Verstappen zien het zonnig in.

Jos Verstappen en Max Verstappen

“Ik denk dat het het begin is van een nieuw tijdperk”, voorspelt oud F1-coureur Stefan Johansson tegenover GrandPx.news. “Zoals ik vorig jaar zei, Verstappen en Honda gaan domineren, waarschijnlijk voor vier of vijf jaar als ze alles goed hebben en dat gaan ze krijgen. Wanneer Honda toegewijd is zoals ze altijd zijn, hebben ze het uiteindelijk altijd voor elkaar en wanneer ze dat hebben, zijn ze niet te stoppen.”

Wanneer dat gebeurt denkt Jos Verstappen dat zijn zoon een held in Japan gaat worden. “Wat gebeurde met Senna, kan nu mogelijk gebeuren met Max”, reageerde Verstappen. “En dat is alleen maar goed.” Overigens staat Max Verstappen nog volledig achter de keuze om van Red Bull om van Renault naar Honda over te stappen.

“De hele voorbereiding is zoveel beter dan in voorgaande jaren”, zegt de Limburger. “Er is een echte samenwerking en de uitwisseling van ideeën tussen Red Bull en Honda. We proberen hen te helpen, zij proberen ons te helpen. De Honda-mensen zijn echte winnaar en dat zijn wij ook. Het niveau aan toewijding is van beide kanten hetzelfde.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS