Formule 1

Jos Verstappen vindt het allemaal meevallen: "Ik zie voetballers elkaar elk weekeinde op deze manier duwen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 november 2018 08:44 • Print artikel

Max Verstappen kon zijn boosheid niet onder stoelen of banken steken nadat Esteban Ocon hem aanreed tijdens de Grand Prix van Brazilië. Het kostte de Nederlander in dienst van Red Bull de overwinning, nadat hij zowel de beide auto’s van Mercedes als Ferrari inhaalde. De aanrijding met de Force India zorgde er voor dat een dominante wedstrijd in rook opging. Na de race zocht Verstappen zijn opponent op en kwam het tot wat duwen, waarvoor de hij een taakstraf kreeg.

Jos Verstappen

“Misschien is het niet goed wat Max doet, maar ik begrijp hem volledig”, zei Jos in een interview met de Telegraaf over het incident. “Hij is beroofd van de zege en dan staat Ocon daar zo stom te lachen. Hij speelde de vermoorde onschuld. Natuurlijk ga je dan verhaal halen. We moeten het niet groter maken dan het is. Ik zie voetballers elkaar elk weekeinde op deze manier duwen. Max is professioneel genoeg om iemand niet te slaan, dat weet ik honderd procent zeker. Ik denk dat hij zich echt heeft ingehouden en dat het goed was dat er mensen omheen stonden. Dat dit nu zoveel losmaakt, zegt ook wel iets over de manier hoe de mensen de sport beleven.”

Toch denkt Jos Verstappen dat de oorzaak van de aanvaring tussen zijn zoon en Ocon wel terug te voeren is op de Formule 3-tijd. “Ze hebben natuurlijk een geschiedenis”, vertelde Verstappen. "In de Formule 3 werd Ocon weliswaar Europees kampioen, maar dat kwam omdat hij verreweg de beste auto had en Max veel pech had dat jaar. Maar Max heeft hem toen ook een paar keer echt voor schut gezet. Zoals op Spa-Francorchamps met een geweldige actie buitenom.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS