Formule 1

Jos Verstappen vindt dat er met twee maten wordt gemeten: "Heel onduidelijk waarvoor je wel en niet een straf krijgt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 oktober 2018 04:06 • Print artikel

Jos Verstappen was maandagavond in het programma Peptalk op Ziggo Sport. Hij blikt terug op het raceweekend op Suzuka waar zijn zoon Max Verstappen naar het podium reed in de Grand Prix van Japan. Verstappen senior zag ook de twee incidenten die Max had met de Ferrari-coureurs. Hij is het niet eens met de wijze van de straffen, die de FIA hanteert. Jos vindt het onduidelijk wat wel en niet mag in de Formule 1.

Formule 1 Kimi Räikkönen en Max Verstappen

"Ik denk dat het op zich best een moeilijke race was. Hij heeft het goed gedaan. Jammer van die penalty, maar dat hoort erbij met Max”, zo refereerde Jos Verstappen op Ziggo aan de tijdstraf van vijf seconden die Max ontving na het onveilig terugkeren op de baan toen hij zich in de eerst ronde verremde in de chicane. 'Jos the Boss' is het niet eens met de straf en pleit voor meer consistentie: “Ik heb het idee dat er met twee maten gemeten wordt. Het is gewoon heel onduidelijk waarvoor je wel en waarvoor je niet een straf krijgt. Ik vind dat daar aan gewerkt moet worden in de Formule 1. Er moet een duidelijke lijn in komen.”

“Max maakt een foutje met het aanremmen van de bocht, hij gaat terug het circuit op en er zit niemand om hem heen. Ik denk dat hij daar dan wel op een veilige manier terug het circuit op is gekomen. Het is vooral voor hem ook de vraag wat je de volgende keer dan wél mag doen. Hij probeert op een normale manier terug op het circuit te komen. Dan zit Kimi Räikkönen naast hem en hij moet toch die bocht nog kunnen maken. Voor Max was het veel makkelijker om even rechtdoor te rijden zoals Valtteri Bottas dat later in de race doet, maar dat doet hij niet omdat hij bang is voor de vijf seconden straf. Je weet het van tevoren gewoon niet.”

"Ik denk ten eerste vind ik dat een coureur moet weten wat er wel en niet mag. Dat is gewoon heel onduidelijk. De één snijdt een bocht af en krijgt er geen straf voor en de ander probeert veilig terug op het circuit te komen en krijgt wel een straf. Dat mag gewoon niet. Ik denk dat er één of twee vaste mensen moeten komen te zitten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS