Formule 1

Jos Verstappen stellig: "Probleem auto Max opgelost, maar er komt nog een motorwissel aan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 september 2019 07:47 • Print artikel

Jos Verstappen was in het Formule 1-programma Peptalk op Ziggo Sport waar hij terugblikte op de Grand Prix van Italië. Max Verstappen had in Monza voor het eerst de beschikking over de nieuwe Spec 4 van Honda, maar op de 'temple of Speed' kwam Verstappen nog steeds topsnelheid tekort ten opzicht van de Ferrari- en Mercedesmotoren. Dat bleek wel uit het feit dat Max achter Sergio Pérez vast kwam te zitten, die met dank aan de hoge topsnelheid van de Racing Point-Mercedes de Nederlander achter zich kon houden.

Max Verstappen F1 Red Bull

“Allereerst lopen de Racing Points altijd heel hard op het rechte stuk", zei Jos Verstappen in Peptalk. "Daarnaast was er bij Max nog wel iets tijdens de race waardoor hij niet de benodigde topsnelheid en het verwachte toerental kon halen. Dat is echter voor de volgende race opgelost.” Toch waren het Ferrari en Mercedes die de dienst uitmaakten. De snelheid van Ferrari was het hele weekend in Monza goed te zien. “Dat was wel te verwachten. De race voor de vakantie reed Ferrari op een derde of vierde plek en kwamen ze echt tekort. De circuits in België en Italië zijn er twee geweest die zo goed als gemaakt zijn voor de Ferrari’s, zeker met de hoge topsnelheid die ze hebben. Maar de volgende race in Singapore ziet het er voor ons weer heel positief uit. Daar gingen we vorig jaar ook goed.”

“Ik denk dat er dit jaar nog wel een race komt waar we een motor moeten wisselen, maar dat we in Suzuka flink uit kunnen pakken. Daarnaast hebben we nog Mexico waar Max het altijd goed doet, Amerika en Brazilië. Er komen dus nog wel races aan waar we echt kunnen presteren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS