Formule 1

Jos Verstappen positief over partners: "Hoe mooi zou het dan zijn om succesvol te zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2020 07:59 • Print artikel

Max Verstappen verlengde zijn contract met Red Bull. Doordat bij diverse F1-coureurs het contract na dit seizoen afloopt, werd juist in de loop van het jaar een stoelendans verwacht. De Nederlander is dat voor door nu al te tekenen bij Red Bull-Honda. Vader Jos Verstappen legt uit waarom de keuze al zo vroeg gemaakt werd.

Zo vader zo zoon Max Verstappen Jos Verstappen

“We weten waar het team mee bezig is”, vertelde de voormalig F1-coureur tegen de Telegraaf. “Niet alleen richting komend seizoen, maar ook richting 2021 met de nieuwe auto’s. Het is heel goed om daar zo betrokken bij te zijn. Het allerbelangrijkste is dat Max zich thuis voelt bij Red Bull. Hij heeft alle vertrouwen in de komende jaren.”

Red Bull gaf de Nederlander de kans om in de Formule 1 te debuteren, na slechts één jaar in de autosport. Verstappen sr. zegt dan ook dat dat een reden is om juist aan succes te bouwen met de energiedrankenfabrikant. “Red Bull heeft Max al in 2015 de kans gegeven in de Formule 1”, stelt de Limburger over de gegeven kansen aan zijn zoon. ”Hoe mooi zou het dan zijn om succesvol te zijn met dat team. Ook het contact met motorleverancier Honda is heel prettig. Je merkt ook hoe zij naar Max kijken. Die combinatie met Red Bull en Honda is gewoon heel positief.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS