Formule 1

Jos Verstappen over de mislukte pitstop van Red Bull in Spanje: "Iets dat beide partijen willen verbeteren"

Uitgegeven door Peter Vader • 15 mei 2021 07:14 • Print artikel

Ex F1-coureur Jos Verstappen legt uit wat er misging bij de ongebruikelijke pitstopfout van Red Bull. Wat was de reden dat het Red Bull F1-team de pitstop van zijn zoon verprutste tijdens de onlangs gereden Spaanse Grand Prix? Hoewel Red Bull beter bekend staat om de pitstops die onder de twee seconden duren, maakte het Oostenrijkse team een ongebruikelijke fout tijdens de Spaanse Grand Prix van afgelopen weekend. Verstappen senior gelooft dat dit te wijten was aan een communicatiefout tussen het team en de coureur. Dit is iets dat beide partijen willen verbeteren.

Jos_Verstappen_GP_Spanje_2021_
Jos Verstappen: "Communicatie, dat is iets dat beide partijen willen verbeteren"

Mercedes luistert mee
"Tijdens de race wil het team zo min mogelijk communiceren via de boordradio, want Mercedes luistert duidelijk mee", vertelde de oudere Verstappen aan De Telegraaf. "Toen Max over de start-finishlijn heen reed, zag hij een bericht op het stuur waardoor hij dacht dat hij de volgende ronde moest stoppen. Dan ga je honderd procent in die laatste ronde om zo goed mogelijke tijd neer te zetten.”

Nadenken
"Er was geen communicatie, dus Max dacht dat hij naar binnen moest komen. Ik weet zeker dat het team gaat nadenken over hoe ze de volgende keer beter kunnen communiceren. Max heeft zelf toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt tijdens de kwalificatie in Imola. Een ander probleem kwam later nog bovendrijven, echter, we willen dit niet als excuus gebruiken”, aldus Verstappen in een bericht op racingnews365.

Max_en_Jos_Verstappen_kart

Geen fouten meer
Ondanks het feit dat het seizoen zeer positief is begonnen, staat het Red Bull-team achter Mercedes in zowel de coureurs- als de constructeurskampioenschappen. Nu de Duitse ploeg bij elke Grand-Prix race aanzienlijke vooruitgang boekt, kan Red Bull het zich niet langer veroorloven om fouten te maken zoals die in Spanje.

Max_Verstappen_pitstop GP Spanje 2021

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS