Formule 1

Jos Verstappen: "Max neemt minder onnodige risico's, maar clash met Vettel neem ik hem wel kwalijk"

Uitgegeven door Johann Petermann • 15 mei 2018 19:12 • Print artikel

Jos Verstappen zat aan tafel bij Jack van Gelder voor het programma Peptalk van Ziggo. Uiteraard werd de race in Barcelona besproken en ook andere zaken aangaande Max Verstappen. Jos merkte op dat Max in Spanje minder onnodige risico’s nam.

Max en Jos Verstappen

“Het podium geeft je zeker vertrouwen voor de race in Monaco want hij had gewoon een sterke race. Je zag het al bij de start daar nam hij geen onnodige risico’s en de rondetijden waren erg sterk,” zei Jos Verstappen.

Verstappen senior geeft toe dat hij altijd gespannen is bij de start, vorig jaar in Barcelona ging Max er immers met Raikkonen af. Dit keer startte Max wederom net achter de Fin. “De start blijft spannend, hier komt alles bij elkaar met een hoge snelheid en de kans dat iemand zich verremt is groot. Maar Max was wat rustiger bij de start met name maar ook de eerste ronde achter Raikkonen.”

Ook vertelt Jos over het moment met Stroll waar Max zijn voorvleugel beschadigde: “Ik heb Max nog net daarover aan de lijn gehad want ik wil hier geen onzin vertellen. Hij was aan het einde van de Virtual Safety Car op zijn stuur aan het kijken wanneer het lampje op groen zou springen maar Stroll liet tegelijkertijd ineens het gas los.”

De heren aan tafel zijn het vervolgens eens dat bij dat momentje de schuld bij de jonge Canadees ligt. Jack vraagt vervolgens of er een moment is geweest dit seizoen wat Jos Max wel echt kwalijk neemt. “Alleen de clash met Vettel in China neem ik hem kwalijk,” antwoord Jos. “Daar maakte hij net een foute inschatting, hij zag hem rechtdoor gaan maar mist net de bocht.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS