Formule 1

Jos Verstappen maakt zich geen zorgen om Max: "Andere coureurs zijn bang voor hem..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2018 10:52 • Print artikel

ZANDVOORT - Hoewel Max Verstappen tijdens de Grand Prix van China een mogelijke overwinning 'weggooide' door een wat al te enthousiaste inhaalactie op Sebastian Vettel, wil zijn vader Jos niet al te lang bij het voorval stilstaan. RaceXpress.nl sprak met de oud-Formule 1-coureur. Verstappen senior is ervan overtuigd dat het zijn zoon zelfs beter zal maken.

Jos Verstappen foto Bas Kaligis


"Van tegenslag word je sterkere", zei Jos Verstappen tegen RaceXpress.nl op Circuit Park Zandvoort tijdens de bekendmaking van het programma van de Jumbo Racedagen. "Toen Max nog kartte gebeurde dit soort dingen ook. Het is je plekje veroveren in het veld. Het is goed dat hij even is wakkergeschud. Het belangrijkste is dat hij hard gaat. De rest kunnen we finetunen."

Dat Max na de race veel kritiek over zich heen kreeg, vond Jos niet helemaal terecht. "Je kunt iemand na één slechte race niet helemaal afbranden. Ik vind in ieder geval van niet. Maar weet je wat het is, de andere coureurs zijn gewoon bang voor hem door zijn manier van rijden. Die moet-ie houden. Soms moet hij zich iets meer onder controle houden, zoals met die actie met Vettel. Het komt goed. Het komt echt goed."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS