Formule 1

Jos Verstappen: "Er zitten wel wat beelden in waarvan ik me afvraag of dat nou moest"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 december 2020 06:42

Jos Verstappen heeft zich jarenlang weggecijferd voor de loopbaan van zijn zoon Max Verstappen. Hij gaf zijn eigen racen ervoor op toen Max begon met de kartsport. En dat werd steeds intensiever. Slechts insiders weten wat karters en ouders in het algemeen ervoor moeten doen en laten. Het is zeker geen 5-to-9-job. De kartsport is misschien wel een van de meest intensive sporten die er is. Zo was Jos er samen met zijn vriend Richard Pex (ook succesvol met zijn zonen Jorrit, Yard en Stan) zeven dagen per week mee bezig. En altijd vol gas! Zo sleutelde hij urenlang de karts van Max, en reed hij jarenlang vele tienduizenden kilometer om zijn zoon naar de tests en de races in Italië en door heel Europa te brengen. Bovendien deed Jos de tuning van de motoren zelf en stond hij tot 's avonds laat vele uren te werken op de testbank om weer wat PK's te vinden. Alles stond in het teken van: Max afleveren op het hoogste niveau van de autosport. "Heel heftig, je laat toch veel van jezelf zien. Van mij, van Max, eigenlijk van de hele familie. Als je alles moet vertellen hebben we uren nodig", zei Verstappen tegenover RaceXpress.nl tijdens de première van Whatever it Takes in het Pathé theater Tuschinski in Amsterdam.

Jos Verstappen première van Whatever it Takes in het Pathé theater Tuschinski in Amsterdam


“De docuserie laat wel zien hoe de dingen zijn en je ziet veel van Max in zijn privéomgeving. Dat is af en toe wel even wennen, maar ik vind het heel mooi", vertelde Jos verder op Verstappen.nl. "Ik heb alle delen achter elkaar gezien en ik vind het echt unieke beelden. Van sommige scènes krijg je echt kippenvel, althans ik. Ik vind het echt geweldig.”

“Ik hoorde van vrienden van mij hoe ze op bepaalde momenten over mij dachten en bij het zien van die beelden moest ik wel even slikken, dat raakte mij. Soms was het ook confronterend", vertelde Jos over het zien van sommige scenes. "Bijvoorbeeld dat ik redelijk fel was en het op mijn manier moest gebeuren. Op dat moment sta je daar niet helemaal bij stil en dan hoor je hen dat zeggen. Dan denk ik: verdorie, was het echt zo erg? Je hebt dat op dat moment zelf niet in de gaten. Er zitten wel wat beelden in waarvan ik me afvraag of dat nou moest, maar dat laat wel zien dat je toch heel veel van je privéleven hebt laten zien. Ik denk ook dat je Max wel beter leert kennen en meer te weten komt over hoe hij elkaar zit.”



De driedelige documentaireserie ‘Max Verstappen: Whatever it Takes’ is vanaf donderdag 17 december tot 17 januari te zien bij Ziggo Movies & Series. Op Ziggo Sport (gratis voor Ziggo klanten op kanaal 14) worden de drie delen voor het eerst achter elkaar uitgezonden op vrijdag 18 december vanaf 20.45 uur, voorafgaand aan Formule 1 Café.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS