Formule 1

Jos Vaessen gelooft in kansen Formule 1-race in Assen: ‘We staan niet in de wachtkamer’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 november 2018 05:02 • Print artikel

De Telegraaf verraste vorige week vriend en vijand door te komen met het nieuws dat Liberty Media graag ziet dat Zandvoort een Formule 1-race gaat organiseren. Volgens de eigenaren van de Formule 1 is Zandvoort een betere locatie dan Assen.

Jos Vaessen TT-circuit Assen

Allard Kalff sprak in RTL GP Slipstream met Jos Vaessen namens van het circuit in Assen. Aan de ene kant kan Vaessen wel begrijpen dat Liberty Media graag naar Zandvoort gaat: “De laatste Formule 1-races zijn in Zandvoort gehouden en dus is het circuit al bekend bij veel Formule 1-fans. Het circuit van Assen bestond toen nog niet.”

Ondanks dat vindt Vaessen de uitspraken van Liberty Media enigszins verrassend: “Je moet ook kijken naar de staat van de circuits."

Vaessen kreeg, volgens hem, een geruststellend telefoontje van de FOM: “Ze hebben me verteld dat er nog niets vast staat.” Ook heeft Assen volgens hem de voorkeur onder de mensen: “Ik keek naar een poll op internet waar ongeveer 43.000 mensen hun voorkeur hebben laten weten. 70 Procent koos voor Assen.”

Vaessen concludeert dat er nog niks zeker is: “Het kan nog alle kanten op. We hebben nog steeds contact met Liberty Media en er is nog niets bekend gemaakt of beslist. Ik heb op geen enkele manier het idee gekregen dat we in de wachtkamer zijn gezet, ondanks dat het artikel (van De Telegraaf, red.) iets anders laat zien.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS