Formule 1

José María López begrijpt het niet: "Ik ben verbaasd over de snelheid van de BR Engineering BR1 van SMP Racing"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 mei 2018 11:54

Toyota was dominant tijdens de 6 uur van Spa. Ondanks dat één van de twee Toyota's TS050 Hybrid tijdens de eerste wedstrijd van het FIA World Endurance Championship op een ronde achterstand moest starten, pakte het team een één-twee overwinning in de Belgische Ardennen. Toch is men bij het Japanse team nog niet gerust over de kansen tijdens de 24 Uren van Le Mans. Coureur José María López was vooral verbaasd over de snelheid van de BR Engineering BR1 van SMP Racing.

Start FIA WEC

“Ik denk dat we met SMP een geduchte tegenstander hebben, hun prestaties hier waren bijna raar omdat ze op sommige plekken zelfs de snelsten waren", reageerde de Argentijn tegen het Autosport.com. “We moeten het allemaal gaan zien. De regels zorgen er voor dat we hier meer boost gebruiken dan in Le Mans. We presteren beter hier, dus de afstand tot de privateers gaat in Le Mans anders zijn. Het prestatieniveau van de non-hybrides gaat ook anders zijn en het is lastig om de echte prestaties van de auto’s in te schatten.”

Rebellion heeft inmiddels voor een aanpassing in de Equivalence of Technology gevraagd, na de dominantie van Toyota in Spa.

Jose Maria Lopez
Jose Maria Lopez



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS