Formule 1

Jolyon Palmer: "Eerste overwinning van Mercedes komt steeds dichterbij"

Uitgegeven door Bart • 5 augustus 2022 17:13 • Print artikel

In Hongarije pakte Mercedes pole position en een dubbele finish op het podium. George Russell greep op zaterdag zijn eerste pole uit zijn carrière en reed een dag later naar de derde positie, terwijl Lewis Hamilton zich van P7 naar P2 knokte. Volgens F1-analist en oud-coureur Jolyon Palmer zal het niet lang meer duren voordat Mercedes de eerste overwinning van dit jaar zal boeken.

Hamilton Russell


"George Russell pakte niet alleen zijn eerste F1-pole, maar hij ging de eerste helft van de race aan de leiding", schrijft Palmer in zijn column op de website van de Formule 1. "Hij deed dat met veel zelfvertrouwen en ging goed met de druk om van de snellere Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz. Uiteindelijk moest hij zich toch gewonnen geven."

"Hoewel Russell sterk presteerde in Boedapest, reed Hamilton het best van de twee Mercedes-coureurs", vervolgt Palmer. "Het is een trend die we al een tijdje bij Mercedes zien. Hamilton moet van verder weg komen, maar heeft een betere racepace. Dit keer had Lewis tijdens de kwalificatie pech met een niet werkende DRS. Anders had hij voor de Alpines kunnen beginnen. Lewis was een groot deel van de race de snelste auto op de baan."

Op vrijdag zag het er absoluut niet naar uit dat Mercedes mee zou doen om het podium. "Na de tweede vrije training dacht iedereen dat ze de schade moesten beperken. Teams houden op vrijdag altijd wat achter, maar ook Russell omschreef het als één van de zwaarste vrijdagen van het seizoen. Daarom kwam het resultaat onverwacht, ook omdat de Hungaroring meer hobbels en bochten op lage snelheid bevat. Als de derde training dan ook nog nat verloopt, heeft Mercedes het uitstekend gedaan."

De voormalig F1-coureur ziet Mercedes nog verder groeien. "De eerste overwinning van het seizoen komt voor Mercedes steeds dichterbij. Ik verwacht dat het in de komende vijf races gaat gebeuren. Het andere voordeel dat Mercedes heeft, is dat Ferrari niet alles uit de mogelijkheden haalt. Daardoor is de tweede plaats bij de constructeurs nog helemaal open. Mercedes dankt dat aan de betrouwbaarheid en sterke strategie en het gat tussen beide teams bedraagt nog maar 30 punten."

"Ferrari kan alleen zichzelf wat verwijten, want door een dramatische strategie kwamen ze in Boedapest niet verder dan P4 en P6, en dat terwijl de Red Bulls van P10 en P11 kwamen. Als de strategie recht toe recht aan is, kan Ferrari het wel aan, maar tijdens een dynamische race als de Hongaarse Grand Prix hebben ze het moeilijk en leggen ze het af ten opzichte van Red Bull en Mercedes."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS