Formule 1

Joey Alders maakt furore in Azië en verovert de titel in de Asian Formula Renault 2.0!

Uitgegeven door Peter Vader • 12 december 2019 10:06

Na een succesvolle test op Sepang met de F3 en een goede test bij de Formule Renault Eurocup was afgelopen weekend het laatste raceweekend van Joey Alders in de Asian Formule Renault. Met 37 punten voorsprong hoefde hij op het Zhuhai International Circuit in China maar één wedstrijd goed te finishen. De kwalificatie was vroeg in de ochtend waarbij alle rijders moeite hadden om de banden goed op temperatuur te krijgen. Voor Race 1 had Alders de pole position weten te veroveren, voor Race 2 stond hij op P3. In de eerste race maakte de snelle Nederlander met de overwinning direct het karwei af. De titel was binnen!

Joey Alders podium

Race 1: kampioen!
Na een goede start kon Joey in Race 1 wegrijden van de rest van het deelnemersveld en wist hij een gat te slaan van vier seconden op zijn achtervolgers. Vanwege een safetycar-situatie moest hij echter halverwege de race weer opnieuw beginnen. Zijn focus lag op de herstart en op ‘vooral geen fouten maken’. Dat lukte en Joey Alders wist als eerste over de eindstreep te komen en was daarmee officieel kampioen!

Race 2: weer winnaar!
Race 2 begon Alders vanaf de derde plek op de grid. Hij moest een goede start hebben om Peter Li (China), voormalig Carlin F3 rijder, zo snel mogelijk te kunnen pakken. Dat lukte direct, waarna hij Bruno Carneiro (Brazilië), voormalig Japans F3 rijder, ook nog in dezelfde, eerste ronde voorbijstak. Aan het einde van de race maakte een safetycar het toch weer spannend, omdat met name het opschakelen van de vierde naar de vijfde versnelling niet goed meer ging. Na de safety car kwam direct de ‘final lap’ dus voor Alders opnieuw volledige focus op de herstart. Hij wist weer als eerste te finishen. Bruno Carneiro eindigde als tweede en zijn teamgenoot Sandro Tavartkiladze (Georgië) finishte als derde.

Joey Alders champion Formula Renault 2ltr

Door naar Sepang
Na afloop was Joey Alders uiterst tevreden: “Ik kon geen beter weekend wensen! De afgelopen vijf wedstrijden op een rij, heb ik gewonnen. In totaal won ik negen van de twaalf wedstrijden, op twee verschillende circuits. Sepang vind ik verreweg de mooiste van de circuits. Na de wedstrijd heeft mijn team BlackArts Racing mij gevraagd om direct door te gaan naar Maleisië, om daar de eerste wedstrijd mee te rijden in de Asian F3. Supergaaf, dus ik ga direct door naar mijn geliefde Sepang!”

Joey Alders wordt in zijn loopbaan gesteund door: Runnersworld Hoorn, FastFeetGrinded en Fitness Centrum Anna Paulowna

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS