Formule 1

Jenson Button wil in 2018 weer een heel seizoen racen: "Hier of ergens anders..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 augustus 2017 15:39 • Print artikel

Jenson Button keerde dit jaar kortstondig in de Formule 1 terug. De Brit verving zijn voormalig teamgenoot Fernando Alonso bij het team van McLaren. Later dit jaar gaat de wereldkampioen Formule 1 van 2009, zelfs de 1.000 km van Suzuka rijden. De coureur zegt nu het weekend in zich op te nemen en te beoordelen of een volledig seizoen Super GT tot de mogelijkheden behoort.

Formule 1 2017 Jenson Button


“Ik ga volgend jaar zeker een volledig seizoen wat doen”, vertelde Button aan Planet F1. “Of het hier, in Amerika of ergens anders is, ik weet het nog niet. Maar de discussies zijn gaande. We gaan zien hoe het weekend gaat. Als het goed gaat en ik geniet van het weekend, waarvan ik denk dat ik het ga doen, dan kan ik hier volgend jaar misschien rijden.” De Brit is van mening dat Super GT auto's gelijk zijn aan de F1-bolides, vooral in de bochten, en hij geniet van het rijden ermee.

“Door de bochten voelt het als een Formule 1-auto, wat behoorlijk spectaculair is”, vertelde de oud F1-coureur. “En ook als je inhaalt in de GT300-auto. Het is een andere uitdaging voor me, iets wat nieuw voor me is. Dus veel nieuwe dingen dit weekend. Veel te leren. Maar ik heb altijd uitgekeken naar nieuwe uitdagingen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS