Formule 1

Jenson Button vindt Formule 1-bolides met een aeroscreen mooier: "We moeten kiezen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 mei 2016 09:46 • Print artikel

In Sochi reed Daniel Ricciardo met de Red Bull’s nieuwe Aeroscreen, waarmee de veiligheid van de Formule 1-coureur beter gewaarborgd moet worden. Jenson Button is zelfs van mening dat de auto er beter uitziet, maar plaatste toch een kanttekening.

Red Bull Racing

“Ik denk dat het er beter uitziet dan een normale Formule 1-auto", zei de McLaren-coureur tegenover het Amerikaanse Motorsport.com. "Ik denk, over een paar jaar, als we gaan voor het design wat op de Red Bull zat, dat we dan terugkijken en denken we dat auto’s zonder dit er raar uitzien. Ik keek F1 Powerboats in Bristol met de familie; met de open cockpit voor jaren gelden en toen hadden ze ineens een gesloten cockpit. Het zag er zoveel gaver uit.”

Toch zegt de voormalig wereldkampioen dat het niet de reden moet zijn om het toe te passen: “Dat is niet de reden om die optie te hebben. Het gaat om de veiligheid en we moeten kiezen of het de juiste optie is qua veiligheid. Ik denk dat het veel meer earo lijkt en ik denk dat het lastig voor andere teams is om er aan te wennen en te bouwen voor hun windtunnels en hun auto’s.”

Daarnaast merkte de F1-coureur op dat als het ingevoerd wordt, het wel een voordeel voor Red Bull oplevert. “Ik weet zeker dat Red Bull het al veel getest heeft. Ze hebben een voordeel, ze weten wat het doet met de aerodynamica, maar ze doen ook inspanningen om het te ontwerpen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS