Formule 1

Jenson Button verloor zijn liefde voor de autosport: "Ik bedoel Monaco..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2017 09:04 • Print artikel

SUZUKA - Jenson Button denkt dat hij een jaar te lang in de Formule 1 is gebleven. Daardoor verloor de coureur zijn passie voor het racen gedurende zijn laatste jaar met McLaren. Dit jaar reed de F1-wereldkampioen uit 2009 slechts twee races. Als invaller voor Fernando Alonso in Monaco en de Super GT Suzuka 1.000 km.

Formule 1 2017 Jenson Button


“Het was mooi en het was ook nodig”, zei de Brit tijdens een mediasessie op het circuit van Suzuka, waar hij als McLaren-ambassadeur aan het werk was. “Er zijn veel dingen gebeurd in mijn carrière, waarvoor ik op dat moment geen tijd had om over na te denken. Ik had dit jaar nodig om te gaan zitten en een klein gesprek met mezelf te voeren over wat er is gebeurd. Dat was goed.”

“Het was duidelijk dat ik racete in Monaco, de race die we kunnen vergeten. Ik genoot van de kwalificatie. Het besturen van deze monsters in Monaco... En de andere race die erbovenuit steeg, is deze, het rijden met een 2017-auto moet echt speciaal zijn. Maar mis ik de F1? Nee. Ik mis het racen. Ik verloor de liefde met de motorsport een beetje. Ik denk dat het kwam door een jaar te lang te racen in de F1.”

Zijn eenmalige terugkeer in Monaco deed hem beseffen dat hij de juiste beslissing had genomen eruit te stappen. “Het was mooi om nog een keer van de F1 te proeven en deze auto’s te proeven, maar het deed me ook realiseren dat… Ik bedoel, Monaco is sowieso een fantastisch weekend, het is anders dan wat dan ook. Maar ik wist toen het weekend erop zat dat ik niet terug zou keren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS