Formule 1

Jenson Button onthult dat hij bij twee F1-teams kon racen: "Gewoon lachwekkend"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 mei 2017 06:27 • Print artikel

Jenson Button heeft twee aanbiedingen afgeslagen om in het seizoen 2017 te racen van de Formule 1.De Brit keert terug naar de F1 als invaller voor Fernando ALonso tijdens de Grand Prix van Monaco. Nu doet hij de onthulling dat hij eerdere aanbiedingen om een hele seizoen te racen heeft afgeslagen. Aan het einde van 2016 vond Button het welletjes en stopte voor minimaal een jaar met racen, wel bleef hij onder contract bij het team van McLaren-Honda als reservecoureur.

Jenson Button


Op het Santander 123 world Film evenement zei de wereldkampioen uit 2009: "Ik heb zoveel mogelijkheden gehad om dit jaar te racen dat het gewoon lachwekkend is".

De 37-jarige Brit maakte er geen geheim van dat hij er een jaartje tussenuit wilde van de sport. Zijn comeback in Monaco als vervanger voor Alonso zou een eenmalig optreden zijn. Alonso die er voor kiest om in plaats van de Grand Prix te gaan racen in de Indy 500 doet dit naar zijn zeggen in een poging de zogenoemde 'Triple Crown' te scoren. Teamgenoot van de Spanjaard, Stoffel Doorne heeft nog niet zijn volle potentieel kunne laten zien voor het team uit Woking. Geruchten doen in de ronde dat Alonso zelf een overstap zou kunnen maken naar het team van Renault Sport. Of een volledige terugkeer van Button er in zit bij Mclaren voor het 2018 seizoen is nog onbekend.

"Ik kan het niet uitsluiten", zei Button. "Ik heb een contract met het team om volgend jaar te racen dus ik zou echt niets uitsluiten".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS