Formule 1

Jenson Button denkt dat Lewis Hamilton doorgaat in de Formule 1 en achtste titel pakt

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 januari 2022 05:01

Volgens oud-wereldkampioen Jenson Button staat Lewis Hamilton komend seizoen ‘gewoon’ weer op de grid. Volgens Button is de verleiding voor Hamilton te groot om er mee te stoppen.

Jenson Button

Sinds de verloren race in Abu Dhabi zwijgt de zevenvoudig wereldkampioen, maar volgens de oud-teamgenoot van Hamilton hoeft niemand zich zorgen te maken. Button denk dat Hamilton weer gewoon te vinden zal zijn op de circuits als coureur van Mercedes. Op dit moment staat de Brit op gelijke hoogte met Michael Schumacher, beide hebben zeven wereldkampioenschappen en dat record wilt Hamilton volgens Button verbreken. Hij zal volgens de oud BAR-coureur alles op alles zetten om die achtste titel binnen te hengelen.

In de Britse ochtendshow Good Morning Britain vertelde Button het volgende: “Ik hoop echt dat hij zal gaan racen en ik denk ook dat hij zal gaan racen. Hij wil die achtste wereldtitel pakken om de meest succesvolle Formule 1-coureur in de geschiedenis van de Formule 1 te zijn.”

Button is er ook nog eens van overtuigt dat het Hamilton zal gaan lukken om de achtste titel te pakken, het had hem in 2021 al kunnen lukken, maar hij kwam net een paar seconden te kort. Button erkent dat het seizoen op een controversiële manier is geëindigd.

“Ik denk dat je moet kijken naar het seizoen als geheel." De wereldkampioen van 2009 kan ook niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. "De Formule 1 bevindt zich in een geweldige tijd, met twee fantastische coureurs die er elk weekend voor gaan. Ik denk dat iedereen enthousiast is over het nieuwe seizoen”, zo sloot Button af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS