Formule 1

"Je moet een kop van staal hebben, vooral als je het tegen Max Verstappen moet opnemen”

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 oktober 2019 08:01 • Print artikel

Toro Rosso moest het na de zomerpauze met twee oudgedienden doen. Daniil Kvyat keerde na een jaar afwezigheid terug bij het Formule 1-team, terwijl de teamgenoot van Max Verstappen; Pierre Gasly na de zomerpauze, ten faveure van Alexander Albon, teruggezet werd vanuit Red Bull naar het team uit Faenza. Teambaas Franz Tost hoopt dat hij volgend jaar beide coureurs onder zijn hoede houdt.

Max Verstappen portret Formula One Red Bull Racing

“Het maakt het leven een stuk makkelijker, omdat ze al veel weten”, aldus Tost tegenover het Franse Auto Hebdo. “Ik heb ze niets te leren. Misschien gingen ze wat te vroeg naar Red Bull. Ik zeg vaak dat het ideaal is om een periode van drie jaar met de coureurs te werken. Het was voor beiden geen gemakkelijke situatie. We gaan zien wat Red Bull voor volgend jaar beslist. Beiden zijn erg snel en we zijn tevreden met hun werk. Persoonlijk hoop ik dat Daniel en Pierre doorgaan met ons in 2020. De keuze moet na Mexico aangekondigd gaan worden.”

Volgens de Oostenrijker heeft Gasly zich weer snel aangepast, toen hij terugkwam van Red Bull als vervanger van Alexander Albon. "In Pierre’s geval was het anders, omdat hij niet lang bij ons weg was”, maakt de teambaas de vergelijking met Kvyat. “Ik zag hem in de zomer in mijn kantoor en ik zei tegen hem ‘Ik heb het gevoel alsof je gisteren hier was’. Daniil zat langer bij ons, maar in beiden gevallen hadden ze weer snel het gevoel met het team en de auto te pakken.”

Wanneer Tost wordt gevraagd of de druk voor Gasly te hoog was bij Red Bull, vindt hij het lastig om daar antwoord op te geven. “Voor mij is het lastig om dat te zeggen, omdat ik er niet bij was”, antwoordde de Oostenrijker. “Hij had ook twee ongelukken in de winter en dan raak je het zelfvertrouwen kwijt. Maar in een wereld als de Formule 1, moet je een kop van staal hebben, vooral als je het tegen Max Verstappen moet opnemen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS