Formule 1

Jan Lammers: "Vraag je eens af of een Grand Prix gepast is als half Europa getraumatiseerd is..."

Uitgegeven door Peter Vader • 7 april 2020 02:05 • Print artikel

De Nederlandse GP-baas Jan Lammers heeft opgeroepen om te stoppen met speculeren over het opnieuw starten van de Formule 1."We willen eigenlijk stoppen met melden totdat er meer duidelijkheid is", vertelde de voormalige F1-coureur, de hoofdwoordvoerder van het Zandvoort-evenement, aldus grandpx.news. “Elk antwoord roept nieuwe vragen op en alles wordt zo breed geïnterpreteerd. Dus vanuit ethisch oogpunt willen we eigenlijk een voorbeeld stellen ”, voegde Lammers toe.

Jan Lammers WEC 24H Le Mans

"De focus moet liggen waar het hoort"
Hij heeft het duidelijk over de alom heersende pandemie van het coronavirus, die het normale leven voor een schijnbaar onbepaalde tijd heeft vertraagd. “De focus moet liggen waar het hoort”, zei Jan Lammers. “We moeten nu de media-aandacht overlaten aan meer maatschappelijk belangrijke onderwerpen. De huidige situatie gaat veel verder dan alleen een autosportsituatie. Het zou ongepast zijn om zelfs maar één procent van de slachtofferrol op zich te nemen. ”

"Is het gepast?"
Daarnaast meldde hij dat elk bericht niet klopt, waarin wordt beweerd dat de Nederlandse F1-race naar augustus zou kunnen worden verplaatst. “Je moet je afvragen of augustus niet erg vroeg is, want dan zou je aannemen dat dit virus in juni of juli niet meer op de wereld zal zijn. En dan moet je je afvragen of het gepast is om een Grand Prix te vieren, terwijl half Europa getraumatiseerd is”, zei Lammers, “Er gebeurt te veel in de wereld om egoïstisch te zijn.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS