Formule 1

Jan Lammers sportief directeur en woordvoerder voor de F1-Grand Prix in Zandvoort!

Uitgegeven door Peter Vader • 6 februari 2019 14:29 • Print artikel

De Nederlandse Grand Prix-Formule 1 historie herleeft. Behalve verwoede pogingen om de F1 Grand Prix weer naar Nederland te krijgen, kwam Circuit Zandvoort op woensdagmiddag met een bijzondere verklaring hierover: "Circuit Zandvoort is blij te kunnen aankondigen dat Jan Lammers beschikbaar is als beoogd sportief directeur van de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Als geboren en getogen Zandvoorter heeft Lammers een hechte band met het circuit en de grote historische waarde ervan. Als coureur heeft hij zelf twee keer aan een Formule 1 Grand Prix deelgenomen."

Jan Lammers sportief directeur F1 Grand Prix Zandvoort

Een nadere introduductie van Jan Lammers is niet nodig. Tegenwoordig is hij vooral actief als commentator op televisie, ondanks dat hij zijn racehelm nog niet aan de wilgen heeft gehangen. Hij bracht het tot de Formule 1 en werd als enige Nederlander Europees Kampioen F3 in 1978 en stond meerdere keren op het podium na de prestigieuze Formule 3-race van Macau. Tot zo ver zijn racehistorie met formulewagens, want zijn grootste wapenfeiten realiseerde hij in de endurance racerij door ander andere de 24 Uren van Le Mans te winnen in 1988.

Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort, motiveerde namens initiatiefnemers TIG Sports en SportVibes de komst van Lammers alsvolgt: "We zijn vereerd met het feit dat Jan Lammers als icoon uit de Formule 1 als sportief directeur wil gaan optreden voor dit unieke evenement. We zijn ervan overtuigd dat hij vanuit zijn kennis en ervaring als woordvoerder van de initiatiefnemers, een grote bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van de Grand Prix in Zandvoort."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS