Formule 1

Jan Lammers over de incidenten van Verstappen: "Remmen doe je op weg naar je werk op de A4’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 19:06 • Print artikel

Jan Lammers heeft genoten van de race van Max Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur en winnaar van de 24 U van Le Mans liet tijdens Studio Sport weten dat de race interessant was door de Red Bull-coureur. Ook liet Lammers zich uit over de incidenten waarin Verstappen betrokken was.

Start F1 Japan


Lammers was het in ieder geval niet eens met de straf van Verstappen: “Hij was aan het vechten met Räikkönen en verremde zich waardoor hij de baan verliet. De stewards wilden dat hij remde en gas zou terugnemen, maar remmen doe je ‘s ochtends op weg naar je werk op de A4, niet in een klasse als de Formule 1. Ik vind de straf onterecht.”

Lammers keek ook met lede ogen aan hoe Sebastian Vettel en Verstappen met elkaar in aanraking kwamen even later in de race. “Vettel was sneller dus hij had best nog even kunnen wachten, maar hij was ongeduldig. Ik denk dat Max verrast was doordat Vettel ineens aan de binnenkant zat. Ik denk dat Vettel direct zag dat hij tekort kwam, erg begrijpelijk allemaal.”

Ook vond Lammers het falen van Ferrari tijdens de kwalificatie opmerkelijk: “Ferrari heeft zitten slapen tijdens de kwalificatie. Het team heeft de coureurs in een moeilijke positie gebracht. Dat was niet gebeurd als het team in de kwalificatie de juiste keuzes had gemaakt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS