Formule 1

Jaguar ‘The Pace’: experience design marketing met niemand minder dan Armin van Buuren

Uitgegeven door Johan Vis • 18 mei 2019 17:07

Jaguar Nederland en Online Cookie Collective gebruiken experience design marketing om een jonger en breder publiek te betrekken bij het Jaguar The Pace evenement.

null

Steeds meer bedrijven worden zich bewust van de kracht van experience design marketing. Recent publiceerde ABN-AMRO online een mooi onderzoek over hoe merken experience design marketing meer in zouden kunnen zetten teneinde hun doelgroep meer te betrekken. Een tamelijk onontgonnen gebied waarin de eerste pioniers zich nu beginnen te roeren.

Jaguar’s ‘The Pace’ experience is zo’n voorbeeld. Deze experience werd gezamenlijk ontwikkeld met Bas van Teylingen (OCC) en experience designer Nils Roemen.

Extra dimensie
Aldo van Troost, Jaguar en Land Rover Nederland: “Hoewel we met de Jaguar I-PACE een bewezen topproduct in de markt hebben gezet, World Car of the Year 2019 en European Car of the Year 2019, hebben we ervoor gekozen om met de ‘The Pace’ experience nog een extra dimensie toe te voegen. Experience design marketing past perfect bij ons streven, Creating experiences customers love for life”.

Bas van Teylingen: “Influencer marketing is over het algemeen vrij plat. De meeste influencers kunnen elke avond naar een feestje of event en lopen over van de goodie bags. Wij wilden ze echt een ervaring geven die verder gaat dan een vet event. Een ervaring waar ze nog jarenlang aan zullen terugdenken.

Geheimzinnige brieven
Nils Roemen: “Een maand lang ontving een geselecteerde groep Nederlandse Influencers échte brieven van een voor hen totaal onbekend persoon. Op zich is dat de orde van de dag, maar dit keer was het anders. Vooraf waren ze immers door niemand minder dan Armin van Buuren via Instagram al op de hoogte gebracht van het feit dat ook hij deze bijzondere brieven ontving. En dat zijn gevoel hem zei dat het dit keer wel eens iets bijzonders kon zijn.

De nieuwsgierige en avontuurlijke influencers reageerden meteen op het bericht. In een paar weken tijd ontvingen zij brieven van een persoon die zich voorstelde als Djembé. Veel wist men niet over hem, behalve dat hij mensen een bijzondere en verrijkende ervaring wilde aanbieden.

Armin van Buuren
De ontvangers van de brieven werden aan de hand van verhalen en vragen uitgenodigd om stil te staan bij zaken waar het in hun leven nu werkelijk op draait. Een ervaring die op 9 april uitmondde in een besloten feest voor het selecte gezelschap, waarbij het publiek getrakteerd werd op een exclusief optreden door Armin van Buuren.

Jaguar The Pace activatie: https://www.youtube.com/watch?v=2ljRkqnUaAk

Onvergetelijk

Het totale bereik van de aanwezige influencers was ruim 3.538.000 en er werden die avond veel posts en stories op Instagram gedeeld. Maar nog mooier waren wellicht de reacties. De voor de experience benaderde influencers waren verrast en vooral een maand lang deelgenoot van een onvergetelijke reis. Een ervaring om nooit te vergeten!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS