Formule 1

Jacques Villeneuve uit forse kritiek. “Komt een moment dat Max Verstappen tweede coureur wordt”

Uitgegeven door Bart • 30 mei 2018 07:32 • Print artikel

Max Verstappen kende in Monaco een dramatisch weekend met een crash in de derde vrije training. Twee WK-punten waren de oogst, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo er met de winst vandoor ging. Het levert de Nederlander van alle kanten veel kritiek op. Zo doet ook wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve een duit in het zakje door te stellen dat Ricciardo de betere coureur van de twee is. “Het was een race waarin Max eerste of tweede had moeten worden, maar hij scoort maar twee punten”, zegt de Canadees tegen Motorsport-Magazin.com.

Max Verstappen


Villeneuve denkt dan ook dat de aanpak van het team om Verstappen eerste rijder te maken niet de juiste is. “Ricciardo is altijd de leider van het team geweest. Hij wordt alleen niet zo behandeld door het team en de media. Er komt een moment dat Red Bull geen keuze meer heeft en dan moeten ze Max tweede coureur maken.”

Verstappen kende in 2018 nog geen vlekkeloos weekend en Villeneuve denkt te weten waardoor dat komt. “Ieder raceweekend heeft hij nog een fout gemaakt. Baku was niet de schuld van Daniel. Normaal zijn coureurs die fouten maken langzamer dan hun teamgenoot. Max neemt meer risico’s om de snelheid van Ricciardo te evenaren. Dat houdt ook in dat Max niet zo goed is als Daniel.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS