Formule 1

Jacques Villeneuve rijdt in de Grand Prix van Canada met winnende auto van zijn vader: "Als in een blikje tonijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juni 2018 16:44 • Print artikel

Dit weekend wordt tijdens de Grand Prix van Canada de 40e verjaardag gevierd van de legendarische overwinning van Gilles Villeneuve. Op het circuit vernoemd naar de oud-coureur neemt zoon Jacques Villeneuve plaats in de race-winnende Ferrari T3 van zijn vader. De voormalig coureur van Williams gaat daarmee voor een veld van Austin Healeys rijden.

Jacques Villeneuve

“Het is fantastisch, omdat het de eerste keer is data ik ga leiden in een Formule 1-auto in Montreal”, zegt de 47-jarige coureur lachend tegen F1i. “Als de tijd voorbij gaat, heeft het meer betekenis, omdat je ziet wat het representeert voor de fans, voor de mensen, voor de historie van de sport. En nu dat ik zelf kinderen heb, voelt ik dat ook meer.”

De Canadees is goed bekend met de auto van zijn vader en zegt altijd onder de indruk te zijn als hij een auto uit die tijd rijdt. “Ik heb deze auto op Goodwood gereden, dus ik heb er al ingezeten”, zegt de voormalig coureur. “Het is anders, het is zitten als in een blikje tonijn, eigenlijk. Je kunt je voeten zien, dan stopt iemand een stukje plastic om je heen, wat de shell is en je voelt je veilig, maar het is slechts plastic. Maar het is ongelofelijk hoe geavanceerd deze auto’s toen al waren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS