Formule 1

Jacques Villeneuve kritisch op Valtteri Bottas: "Hij mag niet worden verslagen door Zhou"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juni 2022 13:05 • Print artikel

Het team van Alfa Romeo kwam afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Canada ontzettend sterk voor de dag. Valtteri Bottas en Guanyu Zhou scoorden beiden punten en de Chinees kon voor het eerst zijn Finse teamgenoot het gehele weekend bijhouden. Bottas eindigde op de zevende positie met Zhou achter hem op P8.

null

Het lukte Zhou om zijn zeer ervaren teamgenoot het vuur aan de schenen te leggen. Dit was voor het eerst dat Bottas zijn teamgenoot niet compleet naar huis reed. De Fin presteert dit seizoen ontzettend sterk en heeft inmiddels al 46 punten gescoord. Dit tegenover de vijf punten van zijn teamgenoot Zhou.

Toch kan Bottas niet uit alle hoeken rekenen op lofzang. De wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve uitte stevige kritiek op de oud Mercedes-coureur in de F1 Nation Podcast. "Zhou had nog nooit op deze baan gereden en hij had ook niet zo veel meters gereden. Bottas zou dit jaar niet verslagen mogen worden door Zhou. Dat mag gewoon niet, niet voor een coureur met zo veel ervaring en zeges. Dit mag niet gebeuren en al helemaal niet op een circuit waar Zhou nog nooit is geweest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS