Formule 1

Jacques Villeneuve heeft zijn hart op de tong: "Het lijkt meer op inhalen op de snelweg"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 9 juni 2024 12:32

Jacques Villeneuve heeft in een interview met Best Payout Online Slots aangegeven dat wat hem betreft het DRS-systeem verboden zou moeten worden tijdens de kwalificatie. Daarnaast ziet hij Aston Martin achteruit gaan maar Lawrence Stroll zal zijn zoon Lance niet opgeven.

"DRS zou tijdens de kwalificatie in Montreal verboden moeten worden; het circuit is nu niet meer zo complex."

"Sinds DRS is dat veranderd. Met DRS heb je nooit meer te weinig downforce. Je hoeft geen compromis meer te sluiten tussen hoge en lage downforce, want je hebt DRS om snel te zijn in de kwalificatie. Montreal draait nu met hoge downforce. Het is niet ingewikkeld. De hoeveelheid grip die ze hebben, zelfs bij lage snelheid over de kerbs, is nu hoog."

"Toen dat niet het geval was, werd het een beetje lastig. Misschien moet DRS in de kwalificatie verboden worden. Dan zouden ze een aantal offers moeten brengen, waarbij ze moeten afwegen of ze snel in de bochten of snel op het rechte stuk willen zijn. Nu hoeven ze dat niet meer te doen."

"DRS was een pleister die nooit had mogen gebeuren. Alle nieuwe fans zijn gewend aan misschien wel vijftig inhaalacties in een race, maar dat zijn geen goede. Het lijkt meer op inhalen op de snelweg. Het is niet memorabel, het is gewoon gemakkelijk. We worden opgewonden als we een inhaalmanoeuvre zien die niet in de DRS-zone ligt, zoals vorig jaar in Bahrein, toen Alonso Lewis inhaalde. Als we echte 'race-craft' zien, worden we oprecht opgewonden. Ze kunnen er nu niet vanaf komen, maar het had er nooit mogen zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS