Formule 1

Jacques Villeneuve hard voor lobby over budgetplafond: "Dan ontwikkel je maar wat minder"

Uitgegeven door Bart • 27 juni 2022 07:20 • Print artikel

Verschillende teams willen dat het budgetplafond vanwege de wereldwijd stijgende kosten wordt opgerekt. De gevolgen zijn niet helemaal duidelijk, omdat de teams niet weten hoe hoog de straffen zijn. Volgens wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve moet het geen issue zijn dat teams meer uitgeven dan het budgetplafond.

Max Verstappen


"De teams hebben voor deze regels getekend, dus dan moeten ze zich er ook aan houden", aldus Villeneuve in een reactie aan Formule1.nl. Met name Mercedes wil een hoger budgetplafond en de Canadees snapt die lobby wel. "Zij moeten hun auto oplappen, maar iedereen is akkoord gegaan en heeft er voor getekend. En als het vliegen dan meer kost, kost het meer voor alle teams. Dan ontwikkel je maar wat minder."

"Je hebt toegestemd en dan krabbel je niet terug. De kleinere teams komen er niet eens aan, waarom zouden zij het dan moeten accepteren. Alpine is een grote fabrikant, heeft genoeg geld maar houdt zich er ook aan. Omdat ze volgens de regels spelen en ze zijn nog steeds competitief ook. Ik vermoed dat ze voor het seizoen al hebben besloten op zoek te zullen gaan naar manieren om het te verhogen. Maar voor nu moeten ze zich er aan houden, maar wat is de straf als ze er wel overheen gaan? Ik weet het niet. Een financiële straf, werkt niet, die slikken ze gewoon. Puntenmindering doet al meer pijn. Als ze nou als straf geld aan de anderen moesten geven, dat zou het interessant maken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS