Formule 1

Jacques Villeneuve gepikeerd door vergelijking Max Verstappen met zijn vader Gilles Villeneuve

Uitgegeven door Johann Petermann • 12 juni 2018 14:41 • Print artikel

Dat Jacques Villeneuve niet erg gecharmeerd is van Max Verstappen is bekend. Nadat Niki Lauda een vergelijking maakte tussen Verstappen en de legendarische Gilles Villeneuve waren de rapen gaar. 'Het is een grove belediging' schrijft Villeneuve in zijn column voor Le Journal de Montreal.

Villeneuve

"Het klopt dat mijn vader net als Verstappen een risico-nemer was maar er is toch heus een groot verschil. Mijn vader had namelijk respect voor zijn concurrenten en zou anderen nooit in gevaar brengen," aldus 'Max-criticaster' Villeneuve.

Ook deelt Villeneuve nog een sneer uit naar Lauda die de oorspronkelijke vergelijking maakte: "Waarschijnlijk zit Lauda er nog steeds mee dat hij is vervangen bij Ferrari door mijn vader."

Max Verstappen is nog steeds één van de grootste talenten, zo niet het grootste talent in de Formule 1. Verstappen heeft de afgelopen jaren ook verschrikkelijk mooie acties laten zien zoals de waanzinnige regenrace in Brazilië, inhaalactie in Spa-Francorchamps en ga zo maar door. Dat hij ook nog eens volwassen kan racen, terwijl hij net een week lang alle drek van Monaco over zich heen kreeg, bewees de Nederlander in Canada. Bovendien voor de ogen van de Canadees Villeneuve. Misschien moet Max toch maar eens een 'kopstoot' uitdelen...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS