Formule 1

Jacques Villeneuve denkt dat de dagen van Sebastian Vettel zijn geteld: “Iedereen wil Leclerc, Leclerc, Leclerc..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 oktober 2019 08:04 • Print artikel

Sebastian Vettel won dit jaar dan wel een wedstrijd voor Ferrari, toch denkt Jacques Villeneuve dat de dagen van de Duitser geteld zijn bij Ferrari. Volgens de Canadees maakt de oud-wereldkampioen volgend jaar geen enkele kans ten opzichte van zijn teamgenoot Charles Leclerc.

Jacques Villeneuve

“Geen, omdat de energie niet goed is”, reageert Villeneuve als hem door Motorsport-Total wordt gevraagd of Vettel in 2020 een kans gaat maken bij Ferrari. “Iedereen wil Leclerc, Leclerc, Leclerc. De media, de fans. En er is niets wat je daar aan kunt doen. Het is een kwestie van hoe goed je rijdt. Je zit aan de verkeerde kant van de medaille. En als dat het geval is, dat je een tijdje gaat lijden. Dat is de wet in deze sport.”

Volgens de Canadees kan de crisis heel goed in 2018 in Hockenheim bij de viervoudig wereldkampioen ontstaan zijn. “Natuurlijk, omdat je een fout maakt en je weet dat jij de schuldige bent”, aldus de voormalig F1-coureur. “Dat heeft het hele wereldkampioenschap veranderd, psychologisch ook.” Een jaar eerder gebeurde hetzelfde toen hij een aanvaring had met Kimi Raikkonen en Max Verstappen in Singapore. “De hele media en fans praten er over, dus voel je de druk”, aldus de oud-wereldkampioen. “Ook dat heeft een impact.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS