Formule 1

Jacky Chan DC Racing volgend jaar met één auto en denkt voor de toekomst aan Hypercar: "Wat ademruimte"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juni 2019 13:56 • Print artikel

Jackie Chan DC Racing lijkt in 2019/20 slechts met één auto in de LMP2-klasse van het FIA World Endurace Championship aan de start te komen. Dit om zichzelf meer ruimte te geven tussen het huidige seizoen en het nieuwe, die zeer kort op elkaar volgen. Het Chinese team gaat overigens door met Jota.

24U van Le Mans

“We hebben nog steeds een programma voor onszelf”, aldus teambaas David Cheng tegen Sportscar365. “We leggen de laatste puzzelstukjes op haar plek. Wat betreft de tijd, het is lastig om iets anders te doen. Het maakt wat capaciteit vrij.”

“Het idee was altijd voor twee auto’s, elk jaar, je wilt twee auto’s runnen. Maar met de seizoenen zo kort op elkaar, werd het een commerciële uitdaging. Het geeft ons wat ademruimte, voor wat er in 2020/21 gaat gebeuren. Hypercar is nog steeds iets wat we op het oog hebben. Het is behoorlijk opwindend. Op ditt moment wachten we af wat er gaat gebeuren. Ik denk voor ons als team, als we een halve stap terug kunnen nemen, onszelf wat ademruimte geven voor volgend seizoen om klaar te zijn en wat de toekomst van de WEC gaat brengen.”

Wat betreft de samenwerking geeft Cheng toe dat men nog moet kijken, hoe men dit gaat invullen. Ho-Pin Tung komt op dit moment overigens uit voor het team.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS