Formule 1

Italiaanse media kraken de Ferrari-pitmuur: "Zo verliest Max Verstappen alsnog maar weinig punten"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juli 2022 10:02 • Print artikel

De Italiaanse media wilden best wel blij zijn voor Carlos Sainz, maar zijn vooral giftig op Ferrari om bepaalde gemaakte keuzes. Carlos Sainz kon de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië winnen nadat de Spanjaard wél op vers rubber was gezet voor zijn laatste stint, maar teamgenoot Charles Leclerc niet. Het waren strategische beslissingen waar Ferrari-teambaas Mattio Binotto overigens nog steeds achter staat. De Italiaans kranten zijn het bepaald niet met Binotto eens en hebben het ronduit te doen met de Monegask: "Leclerc wordt bestraft door de mensen aan de pitmuur. Sainz viert feest, maar de zaak Leclerc explodeert", zo schrijft La Gazzetta dello Sport.

Mattia_Binotto_en_Charles_Leclerc

Het is totaal onduidelijk
Na de race sprak Binotto Charles Leclerc haast vermanend toe, zo leek het. Onbegrijpelijk volgens de sportkrant: "Hoe kun je Leclerc nu vragen om kalm te blijven? Hij kon voor het eerst sinds Australië weer winnen, maar net als in Monaco ging Ferrari de fout in met zijn tactiek. Zo laat Ferrari punten liggen en profiteert het team uit Maranello nauwelijks van de problemen van tegenstrever Max Verstappen. Het is totaal onduidelijk of Ferrari zich op één coureur richt of toch nog altijd op twee paarden wedt."

Leclerc houdt zich groot
Ook de Corriere dello Sport slaat het liefst een arm om Leclerc heen: "Hij is woedend, maar staat alleen, aldus een bericht op RacingNews365. De tifosi zetten woedend de televisie uit, achterblijvend met een gevoel van gemiste kansen." Ook de Corriere della Sera wijst naar de pitmuur van de Scuderia: "Een onvoldoende voor hen", aldus hun de publicatie, die vol bewondering spreekt over hoe Leclerc zich na afloop groot hield: "Hij was teleurgesteld, maar hield zich in, want hij wilde ook laten te zien blij te zijn voor zijn teamgenoot met zijn eerste overwinning."

Een gemiste kans
Tot slot ziet Sky Italia dat Leclerc een hele dure rekening gepresenteerd kreeg: "En dat door een discutabele strategie van Ferrari, waardoor de helft van het team met een hele bittere nasmaak blijft zitten. Ondertussen kampte Verstappen met zijn eigen problemen, waardoor dit het ideale moment was geweest voor Ferrari om optimaal te profiteren. Maar helaas, dat liet ze na. Opnieuw werd er, net als in Monaco, voor gekozen om Sainz te beschermen. Een gemiste kans voor Ferrari."

Charles_Leclerc_onderweg_GP_Brittannie

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS