Formule 1

Italiaanse media haalt uit naar Ferrari en Vettel: "Leclerc had meer energie, maar moest achter Vettel blijven"

Uitgegeven door Bart • 18 maart 2019 18:13 • Print artikel

Mercedes was de grote winnaar in AustraliŽ en Ferrari de grote verliezer. De Italiaanse grootmacht was na de wintertests in Barcelona bestempeld als grote favoriet, maar het gat naar Mercedes was in Melbourne enorm. Toch blijven Ferrari en Sebastian Vettel vol vertrouwen en wordt de vierde en vijfde plaats afgedaan als een incident. De Italiaanse media prikten daar doorheen en waren bijster hard voor Ferrari en de viervoudig wereldkampioen.

Sebastian Vettel


"Het is pas ťťn race", zei Vettel in een reactie. "Mercedes is erg sterk en de rest zit er ver achter, maar het jaar is nog lang." Ook teambaas Mattia Binotto weigerde in paniek te raken. "We moeten in de rust van de fabriek analyseren wat er gebeurd is. Ik blijf vertrouwen houden in onze auto. We hebben onze potentie niet kunnen laten zien dit weekend."

De Italiaanse media konden weinig met deze woorden. La Gazzetta dello Sport bestempelde de prestatie van Ferrari als slecht. "Leclerc had duidelijk meer energie, maar werd openlijk gedwongen om achter Vettel te blijven in de slotfase van de race."

Sky Sports-journalist Mara Sangiorgio vindt dat Ferrari zich bij de volgende race direct zal moeten revancheren. "De twee Ferrari's hebben laten zien dat ze ritme en snelheid missen. De SF90 had het hele weekend problemen. Het is aan de teambaas om direct alles in het werk te stellen om de problemen op te lossen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS