Formule 1

Italiaanse kranten branden Ferrari compleet af, ook Vettel zondebok: "Ferrari ligt in puin"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 9 oktober 2018 15:27 • Print artikel

Scuderia Ferrari heeft de laatste weken al veel kritiek over zich heen gekregen van de internationale media. Nu begint ook de Italiaanse media het team openlijk te bekritiseren. Na de tegenvallende prestaties van de Scuderia wordt het team van alle kanten de grond in geboord.

Vettel Ferrari F1

Ferrari begon het seizoen erg sterk en Sebastian Vettel leek de favoriet op de titel, maar na een terugval in prestaties lijkt het weer een seizoen zonder enig succes te worden. De Italiaanse kranten hebben dit ook opgepikt en houden zich niet terug in hun kritiek richting Ferrari.

Gazetta Della Sport schrijft: “Ferrari ligt in puin. Er worden constant strategische fouten gemaakt. Er is een matige coureur die niets leert van zijn fouten. De teambaas valt zijn eigen team aan en de auto wordt steeds minder.”

Voor de andere media was voornamelijk Sebastian Vettel de zondebok: “Vettel maakt opnieuw een enorme fout, waardoor hij een goede start teniet doet”, schrijft Corriere della Serra. La Repubblica doet er nog een schepje bovenop: “Terwijl Hamilton, Fangios resultaten gaat evenaren, faalt Ferrari. Vettel koos het slechtste moment om te verliezen en Arrivabene bekritiseert zijn eigen mensen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS