Formule 1

Is Renault F1 discussies met Red Bull Racing zat? Abiteboul waarschuwt: "Ik onderstreep één ding..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2018 11:31 • Print artikel

Volgens Renault-manager Cyril Abiteboul moet de Formule 1 veranderen. Dit zegt de Fransman aan de vooravond van de start van het nieuwe seizoen, waarin het team uit Enstone wil proberen de vierde plek achter de drie grote teams in het wereldkampioenschap te veroveren. "We zijn gestart met een conservatieve aanpak" aldus Abiteboul tegenover La Gazzetta dello Sport. "De focus ligt op betrouwbaarheid."

Renault


"De betrouwbaarheid is belangrijk omdat we een compleet andere auto hebben met nieuwe versnelling, ophanging, enzovoort. Een enorme stap. Vorig jaar verbeterden we ons van plek negen naar zes."

Vorig jaar bleef de Renault-motor achter bij die van Mercedes en Ferrari. Dit jaar moet de motorenfabrikant uit Viry, net als Honda, dichter bij dat tweetal zitten. "We liggen op koers om onze doelen met de betrouwbaarheid en de prestatie te halen", zegt de Fransman. "Maar dat is slechts het startpunt."

Dit jaar krijgen volgens Abiteboul Red Bull en McLaren hetzelfde materiaal. Toch waarschuwt hij dat Renault na 2020 meer op zichzelf gaat richten. "We beschouwen Red Bull en McLaren als onze partners, niet als onze klanten", zegt de Renault-manager. "We garanderen dat iedereen hetzelfde behandeld wordt. Maar dit is waarover we nadenken voor als de nieuwe generatie motoren in 2021 komt."

Red Bull kan mogelijk in 2019 al de Franse motoren verliezen, zo geeft Abiteboul toe. "Het is te vroeg om daar iets over te zeggen, maar ik onderstreep één ding. Er is geen seizoen geweest zonder heftige discussie en we werken al twaalf jaar samen. Ik zeg niet dat we er vanaf 2019 ook voor ze zijn, maar we willen zo snel mogelijk duidelijk over de toekomst."

Ziggo zendt in Nederland de Formule 1 Grands Prix uit. Wil je Max Verstappen ook volgen? Kijk dan eens naar het pakket: Ziggo Alles-in-1 + Gratis Formule 1


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS