Formule 1

Is de RB15 een top-auto? Max Verstappen is voorzichtig: "Het is duidelijk dat we niet de favoriet zijn..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 mei 2019 05:05 • Print artikel

Red Bull is de auto die de afgelopen jaren sterk was op de circuits met de lage snelheidsbochten. Is de RB15 in 2019 weer zo'n top-auto? De Formule 1-auto’s van de energiedrankenfabrikant werden vaak gekenmerkt door een zeer goede wegligging. Dit jaar was dat anders in Spanje en zette Mercedes de toon. Max Verstappen denkt dan ook dat de kansen voor Monaco minder groot zijn, dan voorgaand jaar toen zijn ex-teamgenoot Daniel Ricciardo won.

Max Verstappen racexpress

“Op dit moment denk ik dat we in geen enkele bocht echt beter zijn dan Mercedes”, vertelde Verstappen aan de officiële website van de Formule 1. “In midden snelle, hoge snelheidsbochten is behoorlijk van hetzelfde, zou ik zeggen. Maar opnieuw, het hangt af van het niveau aan downforce waarmee je elk weekend rijdt. Dus blijft het lastig om te zeggen. Zeker, in Barcelona waren ze sterk in de lage snelheidsbochten en dat is normaal ook behoorlijk goed voor Monaco.”

Als we terugkijken naar vorig jaar... Toen zagen we dat de voormalig teamgenoot van de Nederlander, Daniel Ricciardo erg snel was in de laatste sector van het Spaanse circuit. Het leidde uiteindelijk tot een pole position en een overwinning voor de Australiër in Monaco. Dit jaar waren het de Zilverenpijlen, die de toon zetten tijdens de Grand Prix in Barcelona. Achter Mercedes was het Red Bull, die de snelste was. Dus enig vertrouwen kan er wel meegenomen worden naar het prinsdom.

“Voor Monaco, op dit moment denk ik, als ik kijk naar de prestaties in de lage snelheidsbochten in de laatste sector, is het duidelijk dat we niet de favoriet zijn”, schat de Red Bull-coureur zijn kansen voor Monaco in.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS