Formule 1

IndyCar: Rinus Veekay ondanks P4 niet te spreken over Will Power: "Hij had meer ruimte meer moeten laten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juli 2022 08:01 • Print artikel

Gisteren werd op het circuit van Mid-Ohio de Honda Indy 200 verreden, de negende wedstrijd van het IndyCar-seizoen alweer. Na een reeks moeizame races lukte het Rinus van Kalmthout om weer in de top 4 te eindigen, maar dat was niet zonder slag of stoot.

Rinus Veekay

Van Kalmthout raakte verwikkeld in een hevige strijd met Will Power, een gevecht om je vingers bij af te likken, maar het eindigde bijna in tranen: “We hadden echt een goede race, maar als je me voorafgaand aan de wedstrijd had verteld dat ik in de top 4 zou finishen had ik dat maar moeilijk kunnen geloven. Omdat ik startte vanaf de elfde positie was ik content geweest met een P8-klassering. Ik had een mooi gevecht met Will Power, maar bij het insturen van bocht vier liet hij echt niet genoeg ruimte over voor mij en daardoor kwam ik op het gras terecht. Als ik niet goed had opgelet had ik zeker over de baan getuimeld. Hij heeft geen penalty gekregen, maar ik hoop dat hij de volgende keer wat meer ruimte over laat voor me.”

“Ik ben ontzettend blij om na een paar mindere races weer in de top 5 te zitten, dat had ik echt even nodig. Het was voor mij echt een perfecte race.”

Over twee weken komt de IndyCar voor het eerst sinds 2019 weer in actie in Canada. Dan zullen de coureurs de buit van verdelen op het stratencircuit van Toronto.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS