Formule 1

Incident tussen Verstappen en Schumacher had geen gevolgen

Uitgegeven door Peter Vader • 4 juli 2022 09:01 • Print artikel

De RB18 van Max Verstappen had veel schade tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Aan de achterkant had Verstappen last van een kleine maar irritante schade aan zijn bodywork, waardoor hij veel downforce verloor. Zijn team probeerde het op te lossen door zijn voorvleugel aan te passen, maar volgens de Nederlander leverde dit alleen nog maar meer problemen op.

Max_Verstappen__Silverstone

Heftige strijd
Aan het einde van de race was Verstappen aan het strijden met Mick Schumacher voor de zevende plaats, wat er in de laatste ronde nogal heftig aan toe ging. Schumacher werd in bocht zes naast de baan geduwd door Verstappen en die actie werd hem door de stewards niet in dank afgenomen.

‘Under investigation’
Max Verstappen stond ‘under investigation’ na de Grand Prix van Groot-Brittannië voor het incident met Schumacher, waar hij voor gestraft kon worden aldus een bericht van GP33. Als dat zou zijn gebeurd, dan zou Verstappen zijn teruggezet naar de achtste of negende plaats.

Update: stewards straffen Verstappen niet
Na een aantal minuten overleggen hadden de stewards in Silverstone besloten om geen straf uit te delen aan Verstappen. Het incident was een ‘no further investigation’ waard. De Red Bull-coureur behoudt daardoor zijn zevende plaats dus en levert hij maar zes punten in op Charles Leclerc in het kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS