Formule 1

"In het geval van Vettel zou het slecht zijn om tot het einde van het seizoen te wachten"

Uitgegeven door Bart • 24 maart 2020 06:08 • Print artikel

Het contract van Sebastian Vettel bij Ferrari loopt aan het einde van 2020 af en het is de vraag wat de Duitser daarna gaat doen. Vele geruchten gaan over een afscheid van de Scuderia, maar inmiddels zijn de gesprekken tussen coureur en team gestart over een mogelijke contractverlenging. Teambaas Mattia Binotto houdt graag een ervaren coureur als Vettel binnen boord. "De gesprekken over een nieuw contract lopen inmiddels", aldus Binotto.

Vettel Leclerc


"Voor mij is het belangrijk om relatief snel met die gesprekken te beginnen", zegt Binotto op de website van de Formule 1. "In het geval van Vettel zou het slecht zijn om tot het einde van het seizoen te wachten. Het is belangrijk voor hem en voor ons om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben. De gesprekken over nieuw contract lopen en hopelijk zijn we er snel uit."

"Sebastian weet ook dat hij moet blijven presteren", legt Binotto uit. "Dit is een sleutelmoment in zijn carričre. Vanaf de start van het seizoen moet hij goed zijn. Hij heeft alles in eigen hand."

Volgens Binotto werd Vettel vorig jaar verrast door de snelheid van zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc. "Nu is dat niet meer het geval. Hij weet wat de maatstaf is en daar heeft hij zich deze winter goed op voorbereid."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS