Formule 1

In een 'split-second'! Daniel Ricciardo liep risico, maar deed het toch: "Ik heb er geen spijt van"

Uitgegeven door Marten Veenstra • 14 november 2017 07:10 • Print artikel

Daniel Ricciardo moest de Formule 1 Grand Prix van Brazilië vanuit de achterhoede beginnen. Bij de start hoopte de teamgenoot van Max Verstappen een aantal plaatsen goed te kunnen maken. In het gedrang van de eerste ronde kreeg hij een tikje en verloor wat tijd. Toch bracht de inhaalslag hem uiteindelijk op de zesde plaats, achter Verstappen. Ricciardo blikt terug.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing

“De start was niet ideaal. Het was krap en ik zag plek aan de buitenkant dus probeerde ik zo veel ruimte als mogelijk te krijgen, maar ik wist dat er twee auto’s aan de binnenkant zaten en dat ik het risico liep met hen in contact te komen, en dat zij op mij in zouden rijden. Ik denk dat dat is wat er gebeurde, maar ik heb er geen spijt van dat ik het heb geprobeerd", aldus Ricciardo, die in een split-second een beslissing had genomen, die verkeerd uitpakte. "De start was een mogelijkheid om een hoop posities goed te maken, en aangezien ik bijna achteraan stond moest ik iets proberen. Gelukkig had ik geen schade aan mijn auto."

Na zijn problemen in de eerste ronde begon Ricciardo aan een inhaalrace die hem uiteindelijk naar de zesde plaats bracht. De goedlachse Australiër leek zich toch vermaakt te hebben op de baan en was uiteindelijk positief over zijn wedstrijd: “We wisselden alleen de banden. Vervolgens kon ik verder met de race en had ik een aantal goede inhaalacties. Het was een goede race. Iedere keer dat ik een auto had bijgehaald passeerde ik zo snel als ik kon, en er waren een aantal mooie gevechten. Uiteindelijk, een comfortabele zesde plaats. Het was fijn om de finishvlag te zien en ik had het gevoel dat ik het maximale uit de dag had gehaald.”

De Formule 1 zakelijk opvoeren? Kijk eens naar de aanbiedingen! vraag HIER vrijblijvend advies over Ziggo Zakelijk


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS